Ştiri 2018

C.C.Ş.C. organizează
preliminarii ale Campionatului Național ediția a 59-a

Data de start: 20 iulie 2018
Data limita a înscrierilor: 15 iulie 2018
Taxa de participare: 25 lei, care se achită în contul F.R.Șah:
RO62 RNCB 0285 0084 2455 0008
BCR UNIC Bucureşti
Codul fiscal al F.R.Sah: 4203652
După plata taxei de participare se va trimite responsabilului cu înscrierile, dl.STĂNESCU TEODOR -ADRIAN, o copie a mandatului de plată (pe care va fi indicată natura plății, respectiv “taxa de participare preliminarii C.N.59”) prin e-mail la adresa adrianstanescu_1877@yahoo.com
Înscrierea devine valabilă doar în momentul în care copia mandatului de plată ajunge la responsabilul cu organizarea campionatului.
Numărul jucătorilor calificați din preliminariile prin internet se stabileşte de către organizatori, la începutul fiecărei ediții, în funcție de numărul de grupe.
15.05.2018
Amici sumus,
Dr.ec.Viorel M. CRĂCIUNEANU
Email: craciuneanu2002@yahoo.co.uk
tel: 0729.841.301

Sondaj privind organizarea turneelor invitaționale menite a celebra
Centenarul Marii Uniri

CCȘC intenționează să organizeze minim două turnee individuale cu participare internațională, pe categorii de rating.
Data de start a acestor turnee: oct-noi. 2018.
Prin această acțiune se urmărește printre altele obținerea de norme ICCF: CCE, CCM, IM, SIM, GM.
Pot participa jucători români cu rating minim de 2250.
Pentru a obține categorii cât mai mari vom impune jucătorilor străini un rating mai mare decât al jucătorilor noștri, bineînțeles nu le vom cere taxă de participare.
Pentru jucătorii români taxa va fi de 50 lei, diferența de cost va fi suportată de Federație sau de către eventualii sponsori. Toți participanții vor primi diplome, iar câștigătorii vor primi și o Cupă.
Însă pentru a putea transmite invitații jucătorilor străini trebuie să știm, cu suficientă aproximație, pe cine ne putem baza din țară. Așadar, sunteți rugați să vă faceți o analiză a resurselor și să-mi transmiteți dacă ați dori să jucați, sau nu. În ambele cazuri răspunsul dvs., trimis într-un timp rezonabil, este util.
Cu mulțumiri și cele mai bune urări,
Miron Sferle

Noi invitații la turnee internaționale

Am primit de la domnul Miron Sferle informații despre noi turnee internaționale care vor începe în 2018 : RCCA 25 Years Open (RUS) “Russia 25” și memorialul George Pyrich.
Pentru detalii și modalitatea de înscriere:
Noi turnee 2018.

România la Cupa Latină Mondială ediția a III-a

Recent a fost postat pe site-ul ICCF turneul dotat cu Cupa Latină Mondială ediția a III-a. La start s-au aliniat 17 echipe din Europa precum și din cele trei Americi. Echipa României este formată din: SIM Miron Sferle, IM Adrian Pantazi, IM Cristian Câmpian, CCE Iulian Necula, CCM Adrian Tofan și CCE Tudor Ristea. Pentru amănunte click aici:Cupa Latină Mondială

A început meciul amical România-Franța

Comisia Centrală de Șah prin Corespondență (CCȘC) are plăcerea să informeze că meciul amical România-Franța a fost postat deja pe site-ul ICCF. Meciul este parte a manifestărilor închinate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri din 1 Decembrie 1918 și constă în 100 de partide, la 50 de mese. Salutăm prezența în componența echipei noastre a cunoscuților jucători de la practic: IM Baratosi Daniel și FM Ceteraș Marius, alături de ICCF GM Rotariu Gheorghe și alți jucători fruntași de la corespondență.
Pentru amănunte click aici: România-Franța

Start în Finala CN56

Din 15 martie a început CNF56. Remarcăm prezenţa în finală a marilor maeștri LGM Elena Stanila și GM Gheorghe Rotariu. Participă, de asemenea, triplul campion național SIM Liviu Neagu, dublul campion național IM Constantin Enescu și câștigătorul finalei CNF51 IM Adrian Pantazi. Urăm tuturor participanţilor: Mult succes! Diagrama : CNF56

Centenarul Marii Uniri

Federația Română de Șah prin Comisia Centrală de Șah prin Corespondență organizează două meciuri amicale interțări destinate aniversării Centenarului Marii Uniri din 1 Decembrie 1918.
Acestea sunt: România – Franța, cu startul în luna Mai, la 50 de mese și România - Italia, cu startul pe 1 Decembrie, la 100 de mese.
Vor fi partide duble, pe serverul ICCF, cu timp de gândire 50 zile/10 mutări.
Sunt așteptați să participe atât jucătorii de la jocul prin corespondență cât și jucătorii de la șahul practic.
Pentru confirmarea participării este suficient să trimiteți un e-mail la una dintre adresele de mai jos, preferabil înainte de 1 Aprilie:
Marius Ceteraș marius.ceteras@gmail.com;
Miron Sferle mironsferle@yahoo.com;
Nicolae Achim nic_achim@yahoo.com;
Sebastian Andreica Navruc andreicanavruc@yahoo.com.

Invitații la turnee internaționale

Am primit de la domnul Miron Sferle informații despre turnee internaționale care vor începe în 2018 și la care se pot deja face înscrieri.
Amănunte complete găsiți aici:
Turnee 2018.

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL C.C.Ș.C. PE ANUL 2017

C.C.Ș.C. a înaintat către F.R.ȘAH Raportul de activitate pe anul 2017.
Odată cu raportul vă prezentăm și calendarul pe 2018 - PROIECT :
Raport 2017.

Finala CN 56

Finala CN 56 se află în plină organizare, data de start fiind planificată pe 15 Martie 2018.
Conform Regulamentului anunțat la startul semifinalelor, un număr de 9 locuri este rezervat celor calificați din semifinale. Iar 4-6 locuri sunt rezervate jucătorilor cu drept de joc direct în finală, pe baza următoarelor criterii :
a) campionul ultimei ediții încheiate a Campionatului Național;
b) marii maeștri internaționali (GM) la șahul prin corespondență sau șahul practic;
c) maeștrii internaționali seniori (SIM) având un rating ICCF minim de 2300;
d) maeștrii internaționali (IM) la șahul prin corespondență sau șahul practic având un rating ICCF/ELO FIDE minim de 2350;
e) jucătorii cu rating peste 2400.
Înscrierile se fac pe adresa de e-mail a d-lui Miron Sferle, până la data de 1 Martie 2018.