Stimaţi prieteni şahişti

Dacă doriţi să jucaţi şah pe serverul ICCF :
Informaţii utile pentru jucătorii pe serverul ICCF

NOI ȘTIRI DIN ȘAHUL PRIN CORESPONDENȚĂ

Am primit de la domnul Miron Sferle noi știri din șahul prin corespondență pe care le prezentăm în continuare :

Cupa României ediția 29

Au început înscrierile pentru Cupa României ediția 29.
Data de start: iunie-iulie 2020
În functie de numărul de participanti se va desfașura intr-o singură grupă (o finală) sau în 2-3 grupe semifinale.
Taxele și modul de înscriere sunt cele de la rubrica privind CN 61 -semifinale.

Campionatul național pentru Veterani (peste 60 de ani)

Au început înscrierile pentru Campionatul național pentru Veterani (peste 60 de ani).
Data de start: august-septembrie 2020, cu o singură grupă/finala, numită CN Veterani ed. 5. Taxele și modul de înscriere sunt cele de la rubrica privind CN 61 -semifinale.

Semifinalele Campionatului Național ediția 61

FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE ȘAH
COMISIA CENTRALĂ DE ȘAH PRIN CORESPONDENȚĂ
Organizează semifinalele Campionatului Național, ediția 61
Data de start: 15 Mai 2020
Data limita a înscrierilor: 30 Aprilie 2020
Vor fi grupe de 7-11 jucători și, în funcție de numărul grupelor, se vor califica pentru finală primii 2 sau 3 clasați din fiecare grupă semifinală. Se va juca pe serverul ICCF, cu timp de gândire= 40 zile/10 mutări.
Taxa de participare: 25 lei, care se va achita în contul F.R.Șah:
RO62 RNCB 0285 0084 2455 0008 – B.C.R. Unic București,
Codul fiscal al F.R.Sah: 4203652.
Natura plății= “Taxa CN 61 semifinale”).
Jucătorii legitimați trebuie să aibă plătită viza anuală pe anul 2020: 35 lei seniori (20-60 ani), 20 lei veterani (peste 60 ani), 10 lei persoane cu dizabilităti, 30 lei juniori (10-20 ani).
După plata taxei de participare se va trimite prin e-mail responsabilului cu înscrierile, Miron Sferle, o copie a documentului de plată.

CNF 58

Pe site-ul ICCF a fost postată Finala cu nr. 58 a CN individual, cu 11 jucători, 6 calificați din semifinale și 5 înscriși pe baza criteriilor de constituire a finalelor CN, vor juca în finală 2 SIM, 2 IM, 2 CCM și 2 CCE.
Iată linkul de acces la diagrama acestui turneu:CNF58.

CNF 56

S-a încheiat recent finala CN ediția 56 a campionatului național individual. Este pentru prima dată când primii doi clasați nu au putut fi departajați prin cele trei criterii de departajare: punctajul=7,5p, nr. de victorii=3, coeficient SB=42.00. Așadar avem doi campioni naționali : CCE Dorin Bobârnac și IM Constantin Enescu, care merită toate felicitările noastre.
Pe locul 3 s-au clasat IM Adrian Pantazi și IM Iulian Taras, fiecare având 7p, 2 v, SB=40.25. Cu părere de rău trebuie să consemnăm că acest turneu a fost ultimul pentru regretatul GM Gheorghe Rotariu, unde a pierdut o singură partidă.
Pentru informații suplimentare puteți utiliza linkul următor:CNF56.

In memoriam GM-ICCF Mihai Breazu (21.10.1929-5.02.2020)


    Personalitate proeminentă a șahului clujean, ing. Mihai Breazu a obținut, în cei peste 50 de ani de activitate șahistă, rezultate de prestigiu atât în competițiile interne cât și internaționale. Pe baza înaltelor rezultate obținute i s-a acordat titlul de maestru internațional în 1974, iar în anul 1985, titlul de mare maestru internațional la șahul prin corespondență. Competiția care avea să-i aducă titlul de MMI a fost puternicul turneu „Serbia-30”, la care a obținut 10p din 14 posibile, norma fiind de 9,5p.
La începutul activității sale șahiste a participat la importante concursuri la tablă, obținând clasificarea de CM în 1951 și pe cea de maestru al sportului în anul 1961. Între anii 1954-1960 a câștigat toate titlurile de campion al Clujului la cele 4 ediții la care a participat. A avut și o activitate laborioasă ca antrenor, dintre numeroșii săi elevi trebuie amintiți marea maestră Margareta Mureșan (născută Juncu), maestrul internațional Dorel Oltean, maeștrii FIDE Judit Kantor-Chiricuță și Liviu Oltean.
Din anul 1966 obligațiile profesionale, ca inginer și apoi director la cunoscuta întreprindere de electronică industrială și automatizări (IEIA), îl vor îndrepta spre șahul prin corespondență, apărând tot mai sporadic în turneele la tablă.
Dintre realizările mai deosebite amintim: două titluri de campion național la șahul prin corespondență obținute la edițiile a VIII-a (1969-1970) și a X-a (1971-1972); realizarea unui punctaj valoros (21,5p din 36 posibile) la masa I-a a echipei naționale în cadrul primelor trei ediții a Cupei țărilor latine, toate câștigate de România; 5 puncte din 7 posibile la masa a II-a a echipei naționale în finala celei de-a IX-a Olimpiade.

REGULI NOI : ICCF Rules 2020

După cum știți deja Federația internațională ICCF este în plin proces de transformări, vedeți și rubrica ICCF Rules (2020) de pe site-ul ICCF.
Voi aminti aici câteva dintre ele:
- Alinierea la reglementările UE privind securitatea datelor personale (GDPR), prin ștergerea de pe server a informațiilor despre data nașterii, sex etc. Ca un prim efect: nu mai pot fi organizate competiții feminine. Să vedem ce se va întâmpla cu cele destinate Veteranilor (peste 60 de ani)!?
- Extinderea înscrierilor în majoritatea turneelor direct de către jucători prin New Events. Pentru turneele prezente în New Events va trebui să vă înscrieți numai prin intermediul site-ului ICCF, iar acolo va trebui să alegeti forma de plată: prin Direct Entry (în euro din cont de Paypal) sau prin Federația națională (CCȘC). În acest ultim caz serverul trimite automat un mesaj către responsabilul CCȘC, care va aștepta ca dvs. să confirmați efectuarea plății, în lei, în contul FR de Sah, după care va confirma înscrierea;
- Extinderea sistemului TBS (Triple Block System) pentru gestionarea timpului de gândire, sistem gândit să asigure încheierea unui turneu la o anumită dată, să combată tragerile de timp în situații fără speranță (Dead Man’s Defence), etc;
- S-a schimbat (automatizat) modul de tratare a solicitărilor de victorie/remiză (win/draw) în cazul finalurilor cu 6 și chiar cu 7 piese, a depășirilor de timp, a adjudecărilor și altele ;
- Retragerile neanunțate („în tăcere‟) sunt sancționate cu suspendare pe 2 ani, retragerile anunțate dar neacceptate= 1 an suspendare, retragerile anunțate și acceptate= 6 luni suspendare, 10 depășiri de timp (ETL) pe o perioadă de 90 de zile= interzicerea dreptului de înscriere într-un turneu nou timp de 90 de zile;
- Ratingul devine fix după 12 partide (în loc de 30).

TAXE PENTRU TURNEE DE ȘAH PRIN CORESPONDENȚĂ

Vă prezentăm noile taxe pentru turnee de șah prin corespondență valabile de la 1 ianuarie 2020 : Taxe 2020.

Înscrieri pentru turnee BdF 2020

Federația de Șah prin Corespondență din Germania (BdF) organizează, în acest an, turnee invitaționale la care sunt invitați să participe jucători din România, așa cum au fost și în anii trecuți.
Turneele:
- Germany Masters 09-C : 1 jucător rating ICCF peste 2415 lista 2020/2
- Germany Candidate Master 07 D : 1 jucător rating ICCF peste 2340 lista 2020/2
Jucătorii trebuie comunicați până la data de 10.2.2020. Doritorii sunt rugați să se înscrie cât mai repede.
Detalii :
turnee BdF 2020.

RAPORTUL DE ACTIVITATE AL C.C.Ș.C. PE ANUL 2019

Vă prezentăm raportul de activitate al C.C.Ș.C. pe anul 2019.
Odată cu raportul vă prezentăm și calendarul pe 2020 - PROIECT :
Raport 2019.

Meciuri amicale internaţionale

Participarea la aceste meciuri este deschisă tuturor jucătorilor şi este gratuită. Cei care doresc să participe la astfel de amicale şi nu au anunţat încă această intenţie, o pot face prin mail la organizatorul acestor meciuri Ştefan Lakatos [lakatos.st@gmail.com]


 Site-ul este în construcţie şi extindere. Vă rog să-mi trimiteţi părerile şi sugestiile dumneavoastră la adresa epure2003@yahoo.com
 
You are visitor number / Sunteţi vizitatorul cu numărul Hit Counter by Digits WebCounter