Stimaţi prieteni şahişti

Dacă doriţi să jucaţi şah pe serverul ICCF :
Informaţii utile pentru jucătorii pe serverul ICCF

MEMORIALUL VALER VASILE DEMIAN

Comisia Centrală de Șah prin Corespondență împreună cu ICCF IM Valer-Eugen Demian (Canada) organizează un turneu internațional în memoria celui care a fost ICCF IM Valer Vasile Demian.

Prezentarea activității ICCF IM Valer Vasile Demian: MEMORIALUL VALER VASILE DEMIAN .
Turneul se va desfășura pe serverul ICCF și va avea 2-3 secțiuni, a câte 13-15 jucători. Vor fi admiși max. 6-7 jucători români/secțiune, pe baza ratingului din lista 2020/4.
Timpul de control: 50 zile/10 mutări. Vacanța disponibilă va fi de 45 de zile pe an calendaristic
Data limită pentru înscrieri: 15 Noiembrie 2020
Data de start: 15 Decembrie 2020
Secțiunea A: categoria dorită 8-9
Secțiunea B: categoria dorită 4-6
Este posibilă și o a treia secțiune, pentru rating sub 2200, dacă există interes suficient.
Nu există taxă de participare.
Premiile pentru locul I din fiecare secțiune precum și pentru cea mai bună partidă a memorialului vor fi asigurate de d-l Valer-Eugen Demian.
De asemenea toți participanții vor primi diplome.
Organizatorii turneului memorial:
IM and IA Valer-Eugen Demian (CAN)
SIM Miron Sferle (ROU)
Așteptăm cu drag cererile de participare la acest turneu memorial și vom face tot ce ne stă în putință să le acceptăm pe toate.

1st EU Team Cup Semifinale

Câștigând meciul din sferturi România-Olanda 20,5-16,5 (3 partide neterminate), echipa noastră s-a calificat în semifinale.
Felicitări tuturor componenților echipei!
În semifinală vom întâlni echipele Germaniei și Italiei într-un miniturneu cu trei echipe, prima clasată va juca finala, a doua clasată va juca în finala mică pentru locurile 3-4.
Federațiile trebuie să comunice echipele până pe 30 septembrie, iar semifinalele vor începe pe 15 octombrie 2020.
Este o ocazie rară când ajungem în primele șase echipe din Europa și să fim în luptă pentru o clasare chiar mai bună. Vom întâlni două echipe foarte puternice și bine organizate. Dar fiecare membru al echipei va juca doar 4 partide și aceste partide pot fi prioritizate pentru a obține un rezultat cât mai bun.
Domnul Miron Sferle este căpitanul echipei și rugăm ca toți jucătorii români care pot juca cele 4 partide să se înscrie în echipă, chiar dacă nu au jucat în sferturi. Trebuie să prezentăm o echipă de 20 de jucători cât mai puternică.
În sferturi, la ultima masă (a 20-a) Germania a avut un GM cu rating 2420, iar Italia rating 2361 și probabil aceste ratinguri vor crește în echipele lor din semifinale.
Îi rugăm pe cei cu rating peste 2300 și care pot prioritiza cele 4 partide să se înscrie în echipa noastră. Calificările în finalele Olimpiadelor sau Campionatului European se obțin din ce în ce mai greu. Să încercăm să obținem cât mai mult din această semifinală.
Marea majoritate vom întâlni adversari mai puternici (cu rating mai mare), dar adversarii noștri sunt cei care vor trebui să-și asume riscuri din postura lor de favoriți. Noi trebuie să jucăm solid, cu variante principale și clare și să-i așteptăm să riște ei, așa pot chiar să și piardă partide.

Campionatul Mondial - Turneele Candidaților

Au început Turneele Candidaților din acest an.
Participă un singur jucător român,
SIM Gușan, Boris în WCCC40CT 2.
Îi dorim mult succes!

Au început noi turnee pentru veterani

- Campionatul național pentru Veterani ed.5
diagrama turneului:CNV5F.
- Semifinalele Cupei Mondiale pentru Veterani ed.11
Jucătorii români participanți:
CCE Geană, Dan Petre Semifinala 2.
CCM Băluțescu, Mihail Goangă Semifinala 4.
CCE Rotaru, Ion Semifinala 5.
CCM Ristea, Tudor Semifinala 6.
CCM Băluțescu, Mihail Goangă Semifinala 7.
Mult succes tuturor participanților!

Rezultatul votului pentru propunerile Congresului I.C.C.F.

Rezultatul votului Passed=Aprobat; Defeated=Respins:
Rezultat vot.

Propuneri pentru Congresul I.C.C.F. 2020

În poziția de ICCF Delegat pentru CCSC România am primit spre analiză și aprobare (prin vot on-line) o serie de propuneri pe care le supun atenției partenerilor și jucătorilor de șah prin corespondență din România.
În acest sens vă invit să distribuiți documentul atașat întocmit prin copierea și paginarea, propunere cu propunere, a listei pendinte de Congresul ICCF planificat pentru 2020.
Este necesară colectarea părerilor și comentariilor din partea tuturor celor care doresc să voteze după cum urmează (anul acesta):
DA, de acord cu propunerea
NU, împotriva introducerii propunerii/ modificării.
Aștept săptamâna aceasta propunerile și vă multumesc anticipat pentru participare.
Propuneri Congres 2020:Propuneri Congres 2020.
Sebastian ANDREICA-NAVRUC
ICCF Delegate for Romania

Campionatul național pentru Veterani ed.5

Data limita pentru înscrieri și plata taxelor: 31 iulie 2020
Data de start: 15 august 2020
Domnul Miron Sferle ne anunță situația înscrierilor și plata taxelor
la data de 14 iulie 2020:Situația înscrierilor.

Meciul amical Suedia versus Restul Europei

Domnul Sebastian Andreica-Navruc ne anunță meciul amical Suedia versus Restul Europei.
Meciul se va juca pe server. Se vor juca 10 mutări în 50 de zile, cu duplicare după 20 de zile.
Se estimează că se va juca la 50-60 de mese. Federațiile europene pot nominaliza maxim 3 jucători. Doritorii să comunice cel târziu până
la 1 august 2020.
La fiecare masă se vor juca partide duble. Data de start va fi 30 septembrie 2020.

Au început noi turnee pe server-ul ICCF

Domnul Miron Sferle ne anunță începerea de noi turnee:
- Memorialul Ladislau Redlinger / Cupa României Finala 29
diagrama turneului:CRF29.
- Meciul amical Suedia - România 2020
diagrama turneului:Meciuri amicale internaţionale.
- Semifinalele Campionatului Național ediția 61
diagramele grupelor:Competiţii interne.
Mult succes tuturor participanților!

Campionatul național pentru Veterani (peste 60 de ani)

Au început înscrierile pentru Campionatul național pentru Veterani (peste 60 de ani).
Data de start: august-septembrie 2020, cu o singură grupă/finala, numită CN Veterani ed. 5. Taxa de participare: 25 lei, care se va achita în contul F.R.Șah:
RO62 RNCB 0285 0084 2455 0008 – B.C.R. Unic București,
Codul fiscal al F.R.Sah: 4203652.
Natura plății= “Taxa CN Veterani ed.5”.
Jucătorii legitimați trebuie să aibă plătită viza anuală pe anul 2020: 20 lei veterani (peste 60 ani), 10 lei persoane cu dizabilităti.
După plata taxei de participare se va trimite prin e-mail responsabilului cu înscrierile, Miron Sferle, o copie a documentului de plată.

REGULI NOI : ICCF Rules 2020

După cum știți deja Federația internațională ICCF este în plin proces de transformări, vedeți și rubrica ICCF Rules (2020) de pe site-ul ICCF.
Voi aminti aici câteva dintre ele:
- Alinierea la reglementările UE privind securitatea datelor personale (GDPR), prin ștergerea de pe server a informațiilor despre data nașterii, sex etc. Ca un prim efect: nu mai pot fi organizate competiții feminine. Să vedem ce se va întâmpla cu cele destinate Veteranilor (peste 60 de ani)!?
- Extinderea înscrierilor în majoritatea turneelor direct de către jucători prin New Events. Pentru turneele prezente în New Events va trebui să vă înscrieți numai prin intermediul site-ului ICCF, iar acolo va trebui să alegeti forma de plată: prin Direct Entry (în euro din cont de Paypal) sau prin Federația națională (CCȘC). În acest ultim caz serverul trimite automat un mesaj către responsabilul CCȘC, care va aștepta ca dvs. să confirmați efectuarea plății, în lei, în contul FR de Sah, după care va confirma înscrierea;
- Extinderea sistemului TBS (Triple Block System) pentru gestionarea timpului de gândire, sistem gândit să asigure încheierea unui turneu la o anumită dată, să combată tragerile de timp în situații fără speranță (Dead Man’s Defence), etc;
- S-a schimbat (automatizat) modul de tratare a solicitărilor de victorie/remiză (win/draw) în cazul finalurilor cu 6 și chiar cu 7 piese, a depășirilor de timp, a adjudecărilor și altele ;
- Retragerile neanunțate („în tăcere‟) sunt sancționate cu suspendare pe 2 ani, retragerile anunțate dar neacceptate= 1 an suspendare, retragerile anunțate și acceptate= 6 luni suspendare, 10 depășiri de timp (ETL) pe o perioadă de 90 de zile= interzicerea dreptului de înscriere într-un turneu nou timp de 90 de zile;
- Ratingul devine fix după 12 partide (în loc de 30).

Meciuri amicale internaţionale

Participarea la aceste meciuri este deschisă tuturor jucătorilor şi este gratuită. Cei care doresc să participe la astfel de amicale şi nu au anunţat încă această intenţie, o pot face prin mail la organizatorul acestor meciuri Ştefan Lakatos [lakatos.st@gmail.com]


 Site-ul este în construcţie şi extindere. Vă rog să-mi trimiteţi părerile şi sugestiile dumneavoastră la adresa epure2003@yahoo.com
 
You are visitor number / Sunteţi vizitatorul cu numărul Hit Counter by Digits WebCounter